Dom > Znanja > Vsebine

kitajska lesena ušesna gobova solata

Mar 01, 2018

Lesne ušesne gobe ali Auricularia poytricha so včasih znane kot črna gliva, uho iz lesa, oblačno uho, ušesno uho ali drevo. To je goba, ki je temno rjava do črna in domorodna v Azijo in nekaj pacifiških otokov z vlažnimi podnebji. Pogosto se uporablja v azijskih kuharih in okusno z bogatim in gladkim okusom. To je koristna rastlina za pomoč pri zdravstvenih vprašanjih z zdravljenjem pljuč, želodca in jeter, po Inštitut kitajske medicine.  

Na Kitajskem ljudje rade z gobovo uho v dnevni prehrani, ki se uporabljajo v mesnih krompirjah, juhi, hladni jedi kot solati. Salata z gobami iz ušesnih ušes je zelo preprosta in priljubljena kitajska hladna jed. Morda uživa najvišjo stopnjo naročanja v kitajskih restavracijah. Ali vam je všeč temno gobovo uho?

Tukaj bi rad delil prejemek na naslednji način:


Sestavine:

Suha gobova ušna goba 15g (v vodi je lahko približno 120g-150g)

1/2 srednje velika čebula (razrezano na majhne rezine)

Ena sveža rdeča paprika (razrezana v majhne rezine)

Ena sveža zelena paprika (razrezana na majhne rezine)

2 žlici svetlo sojino omako

1 žlica Kitajski črni kis

  • 2 česna žlica, razbita

    1/2 žlica sezamovo olje

  • če je potrebno, ščepec soli

  • Navodila:

  • Prvi korak: Udobno gobo posušene gospe v vroči vodi namakajte približno 30 minut, dokler ne absorbirajo ater in postanejo mehki. S pomočjo velikih kosov v velikost ugriza odstranite peščene konce, nato kuhajte gobovo uho v vreli vodi za 2-3 minut. In nato namočite gobovo uho v hladni vodi, da se ohladi.

  • Drugi korak: Vse skupaj vmešajte v ploščo, pripravljeno jesti.

  • wood ear mushroom recipe.jpg