Dom > Znanja > Vsebine

Kar ste želeli vedeti o tovarna konzerv živilo

Jul 29, 2016

Skozi zgodovino so ljudje poskušali dohiteti način, da hitro pokvarljivegaživilasveže. Do začetka 19. stoletja, edini možnosti so bile dekapiranja, soljenje, sušenje ali kajenje te določbe. Čeprav te metode konzervirane hrane, so prizadeti svoj okus, teksturo in hranilno vrednost.

Vse to spremenilo, vendar, ko francoski kuhar Nicolas Appert izpopolnil svojo revolucionarno polnjenje tehniko. Appert ugotovila, da jih obdaja določbe v zaprti steklenici in vre, hrana bi šla v nedogled. V nekaj mesecih začetno objavi svoje ugotovitve, drugi je začel z uporabo Appertand #39; s proces s kositrom pločevinke namesto steklenice.

Ampak pločevinkah blaga didnand #39; t res vzlet, do 1860.Civilno Warin vojakov naZdružene države Amerikeoprla na pločevinkah blaga, in se vrnejo domov, touting svoje okus in vrednost. Železniške industrije začel z pločevinkah blaga za prevoz lokalnih mesa in zelenjave, po vsej državi. Po 1870, jeZdružene države Amerikeprevladujejo konzerv in je bil izvoz velike količine lososa in drugih živil po vsem svetu.

Canning proces

Kljub dve stoletji, ki je minilo od uvedbe tovarna konzerv živilo, ni spremenilo od Appertand #39; s originalno tehniko. Ker večina bakterij imeti, spodbujevalno #39; t preživeti v vročini, ko hrano v notranjost zaprte pločevinke doseže temperature, bakterije umre in zaprtih, sterilno okolje.

Po pločevinkah Food zavezništva, se lahko tudi hrano v Reckast ali Zahrđao pločevinke varno porabijo kot dolg kot posoda ostaja zaprto in njenih straneh donand #39; t izboklino (simptom pokvarjeno hrano). Pločevinke najdemo v 100-year-old razbitine so še vedno zaprti in varna za uživanje.

Kakovosti v pločevinkah

Najbolj konzervirane hrane amortizirati v kakovosti po približno dveh letih. Starejši pločevinkah blaga lahko še vedno ohranijo hranilno vrednost, vendar njihovo barvo, okus in teksturo, ki se spreminjajo glede na starost in vrsto hrane, ki se ohrani.

Številnih živilih v pločevinkah vsebujejo velike količine natrija za masko spremembe v okusu, ki pride s starostjo in segrevanjem. Na primer, lahko piščančje Rezanec juha lahko vsebujejo skoraj 1.800 miligramov natrija. Skladu s centri za nadzor bolezni in preprečevanje (CDC), thatand #39; s večsolkot večina ameriških odraslih bi morali zaužiti v enem dnevu. Tovarna konzerv živilo pogosto vsebuje malo nič konzervansov, pa mnogi konzervirane hrane prihajajo iz sort, ki so nizko vsebnostjo natrija ali brez natrija.

Medtem ko pretirano natrija je lahko problematično, edina prava nevarnost od tovarna konzerv živilo prihaja iz theClostridium botulinumbakterije, ki povzročaBotulizem. Prenašajo s hrano botulizem je zelo nevarno obliko zastrupitve s hrano, ki se lahko pojavijo, ko hrana nepravilno segreva med postopkom konzerviranja. Največkrat vZdružene države Amerikeprihajajo iz doma-konzervirane zelenjave, tako CDC priporoča vrelo vse doma v pločevinkah živil za 10 minut pred porabo. Izbruhi so redki, vendar botulinum toksin se na splošno šteje za najbolj strupenih snovi v svetu, in en gram bi ubil več kot 10 milijonov ljudi.

Ali ste vedeli?

Čeprav tovarna konzerv živilo je že bilo približno za več kot 50 let, nihče ni vedel, zakaj je delal do 1861, ko francoski fizik Louis Pasteur odkril, da povzroča prisotnost mikroorganizmov hrane pokvari.