Dom > Znanja > Vsebine

Fermentirani čaj

Dec 21, 2017

Fermentirani čaj(znan tudi kotpost-fermentirani čajalitemno čaj) je razred čajki je bilo mikrobnefermentacijo,od nekaj mesecev do več let. Izpostavljenost čaj prepušča vlage in kisika med postopek povzroča tudi endo-oksidacije (izhajajo iz listov čaj encimov, sami) in ekso-oksidacije (ki je microbially katalizira). Čaj listi in alkoholnih pijač iz njih potemnijo, z oksidacijo. Torej, različne vrste fermentirani čaji, proizvedeni na Kitajskem tudi iz temno čaja, ne smemo zamenjevati z črni čaj. Najbolj znani fermentirani čaj je Pu-erh,proizvedeno v YunNan Provice in Anhua temne čaj proizveden v Anhua državi provinci Hunan.

Fermentacijo čaj listi spreminja svojo kemijo, ki vplivajo na organoleptičnelastnosti čaja iz njih. Fermentacijo vpliva na vonjčaja in običajno mellows okusa, zmanjšuje trpkost in Grenkoba, hkrati pa izboljšati rezanjuin priokus. Mikrobov, ki lahko proizvajajo metabolitov z koristi za zdravje.

Fermentacijo izvajajo predvsem plesni.Aspergillus nigerje bil vpleten kot glavni mikrobne organizem v procesu Pu-erh, ampak, da določitev vrste je izpodbijala celovito analizo PCR-DGGE, kar kaže na Aspergillus Iuchuensis kot primarno sredstvo fermentacijo.

Najbolj fermentirani čaji so izdelane na Kitajskem, vendar več sort, ki so proizvedeni na Japonskem. V Shan članici, Mjanmar, lahpet je oblika fermentirani čaj, ki je jedel in podobne vložene čaji so tudi jedel v Severni Tajske in južni Yunnan.

Anhua dark tea.jpg