Dom > Znanja > Vsebine

Zdravstvene prednosti Temnega čaja (Hei Cha)

Dec 21, 2017
 • Popolnite prehransko hranilo
  Temni čaj (Hei Cha) vsebuje bogate hranilne snovi, predvsem vitamine in minerale, plus beljakovine, aminokisline, sladkorne snovi.

 • Pomagajte pri prebavi, mastni raztopini, neprekinjenost črevesnega trakta
  Temni čaj (Hei Cha), bogat s kofeinom, vitamini, aminokislinami, fosfolipidi itd. Pomaga prebavi telesa, uravnava presnovo maščob, stimulira kofein, lahko tudi okrepi izločanje želodčnega volumna, s čimer povečuje apetit in pomaga prebavo

 • Zmanjševanje lipidov, izguba teže, mehčanje človeških krvnih žil, preprečevanje kardiovaskularnih bolezni
  Temni čaj (Hei Cha) lahko zmanjša maščobo v krvi in ​​vlogo peroksidaze.

 • Antioksidacija, anti-staranje, dolgotrajnost
  Temni čaj (Hei Cha) ni bogat le z antioksidantnimi snovmi, kot so katehini, čajni pigmenti, flavonoidi, vitamin C, vitamin E, D-karoten itd., Vendar vsebuje tudi velike količine elementov v sledovih, ki imajo tudi antioksidantni učinek kot cink, mangan, baker (SOD sestava elementov) in selen (GSHPX sestava elementov) in tako naprej. Njeni katehini, theaflavini, theanin in čajni polisaharidi, zlasti bolj zapletena vsebnost flavonoidov, zato ima funkcijo antioksidacije, odstranjevanje prostih radikalov in odlaganje celičnega senescence.

 • Anti-rak, proti mutagenosti
  Študija Hunan Agricultural University o temnem čaju z modelom tumorskih celic SGC7901, ki je sprejela najnovejšo tehnologijo pregledovanja z visokim pretokom, je dokazala, da ima Hei Cha znaten inhibitorni učinek na tumorske celice.

 • Antihipertenzivno
  Že dolgo je poročalo, da ima čaj znižanje krvnega tlaka. V zadnjem času so Japonci poročali, da lahko tanin, edinstvena aminokislina aktivira dopaminergične nevrone, ki imajo zaviralno vlogo v krvnem tlaku. Poleg tega lahko katehini in kofein v čaju sprostijo stene krvnih žil in povečajo učinkovit premer krvnih žil, zmanjšujejo krvni tlak skozi vazodilatacijo.

 • Za izboljšanje metabolizma ogljikovih hidratov, znižanje sladkorja v krvi, nadzor diabetesa
  Kompleks čajevega polisaharida v temnem čaju je glavni sestavni del, ki znižuje krvni sladkor. Kompleks čajevega polisaharida, ki se običajno imenuje čajni polisaharid, je kompleks, ki se spremeni v zmesi. Študije so pokazale, da ima Hei Cha najvišjo vsebnost čajevega polisaharida v primerjavi z drugimi vrstami čaja . Čajni polisaharid v temnem čaju je bolj aktiven kot pri drugih vrstah čajev . To je zato, ker je sladkorna veriga in peptidna veriga s sorazmerno kratko dolžino, ki jo sestavljajo glukozidaza, proteaza, hidrolaza v fermentiranem čaju, lažje absorbira in bolj aktivna kot tista z daljšo dolžino. Zato Hei Cha odlikuje vse druge čaje pri zniževanju krvnega sladkorja.

 • Baktericidno, protivnetno
  Theaflavins in thearubigins so glavne sestavine, ki naredijo barvo infuzije Hei Cha. Študije so pokazale, da theaflavini niso le učinkovito odstranjevalci prostih radikalov in antioksidanti, ampak tudi antibakterijski učinek za bud botulinum bakterije, črevesne Bacteroides, Staphylococcus aureus, kapsularne bakterije, Bacillus cereus. Poleg tega ima v določeni meri zaviralni učinek na theaflavin viruse influence, rotavirus in enterovirus.

 • Detoksikacija, diuretik za zmanjšanje zastrupitve s tobakom in alkoholom
  Kofein v temnem čaju povečuje izpust urina s pomočjo filtriranja vode v urinu skozi ledvice. Hkrati lahko kofein pomaga pri izlocanju urina in odrezovanju s stimulacijo mehurja. Medtem pa čajni polifenoli v Hei Cha ne morejo le precipitirati nikotina in ga izločiti z urinom, ampak tudi lahko očistijo proste radikale v dimu in zmanjšajo toksične učinke dima na zdravje ljudi. Poleg tega lahko čajni polifenoli učinkovito absorbirajo težke kovine, lajšajo toksične učinke težkih kovin.