Dom > Znanja > Vsebine

Kako izbrati konzervirano hrano?

Sep 20, 2019

Konzervirane hrane ne smemo jemati rahlo.

1. Najprej si oglejte logotip izdelka: nalepka mora biti popolnoma čista, lahko razloži živila, kot so glavne surovine, neto vsebina, užitna metoda, pogoji skladiščenja, standardna številka izdelka itd. Pokrov je natisnjen s kodnim imenom tovarne, kodnim imenom tovarne, datumom proizvodnje in kodnim imenom izdelka. Če so podatki o blagovni znamki nepopolni in slabo izdelani, gre za podstandardni izdelek. Pri izbiri datuma proizvodnje je najbolje izbrati najnovejši izdelek.

2. Opazujte telo rezervoarja: pri pločevinkah za pločevinke je površina pločevinke čista in brez rjave lupine, dno in pokrov pločevinke sta rahlo vbočena, šiv in spodnji rob premeta ni poškodovan. železen jezik, tesnilo je tesno in je na splošno dober kositer. Pri steklenih pločevinkah je treba najprej opaziti, ali je vsebnost blatna, padavine in razbarvanje. Dobra konzerva mora imeti normalno barvo (naravna barva hrane), popolno obliko, prozorno juho, brez usedlin na dnu, rahlo vbočen pokrov in brez rje na kositrnem pokrovu in gumijastem traku.

3. Poslušajte zvok: s prstom udarite v sredino spodnjega pokrova, zvok je čist in čvrst, kar kaže na to, da gre za dobro konzervo; Zvok je moten in votel, kar pomeni, da je vsebnost premalo, plinov pa več. Hripav zvok pomeni, da je šlo kositer.

4. Lahko odpiranje: bodite pozorni na normalno barvo, okus in obliko hrane v kozarcu. Če je videti, da je plesen smrdeč, neroden ali je v obliki kaše, je hrana slaba in ni užitna.