Dom > Znanja > Vsebine

Kako izbrati pu erh čaj?

Nov 12, 2018
Pu Erh Tea

Kako prepoznati čaj pu erh?

Pu erh čaj ni starejši, boljši, le kakovost izdelka pod pravimi pogoji skladiščenja, v določenem časovnem okviru, se bo kakovost čaja spremenila v "dobro" smer. Če kakovost izdelka na začetku ni ustrezna ali če v kasnejšem obdobju ni pravilno skladiščena, kakovost čaja ne bo dobra, ne glede na to, kako dolgo je na voljo, in obstaja veliko brezvestnih prodajalcev na trgu čaja puerh. Glavna metoda ponarejanja je pospešiti staranje surovega čaja z mokrim skladiščem in ustvariti tako imenovani "stari čaj". Ali pa pakiranje čaja stara, da pokaže občutek starosti. Običajnim potrošnikom je izredno težko prepoznati resnično in napačno ter dobro in slabo identifikacijo starega puerh čaja.

Izgled čaja

Videz novega puerhovega čaja je bolj svež, predvsem rumeno-zelen, z belim in močnim okusom; po dolgem obdobju oksidacije bo izgled čaja rdeče žižule, bela pa se bo spremenila v rumenkasto rjavo.

Barva ovojnega papirja

Običajno stari pu erh čaj, bel papir svoje embalaže je sčasoma zastarela, papir je rahlo rumene barve, tako da je starost pu erh čaja mogoče oceniti po stopnji papirne ročne tkanine in staranju tiskanja. . Toda to lahko uporabimo le kot referenco, ne pa kot absolutno osnovo, saj lahko nekateri brezvestni trgovci to miselnost uporabijo za pakiranje sekundarnih proizvodov v ovoj Chen Huang.