Dom > Znanja > Vsebine

Kako uživati jagode

Apr 08, 2018

Zdaj je nova pridelka za beljakovine. Mirne, sočne jagode so eno prvih plodov poletja. Svetli rdeči dragulji so več kot le okusni.

Jagode so odličen vir vitaminov C in K ter zagotavljajo dober odmerek vlaken, folne kisline, mangana in kalija. Vsebujejo tudi pomembne količine fitonutrientov in flavanoidov, zaradi česar so jagode svetle rdeče. Uporabili so se v zgodovini v medicinskem kontekstu, da bi pomagali pri prebavnih boleznih, beljenju zob in draženju kože. Njihova vsebnost vlaknin in fruktoze lahko pomaga uravnavati koncentracijo sladkorja v krvi s tem, da upočasni prebavo in da se vlakna smatrajo za sesalnega učinka. Listi se lahko jedo surovi, kuhani ali uporabljajo za čaj.

Sadje in zelenjava sta pomemben prispevek k zdravi uravnoteženi prehrani, zlasti pa so jagode, kot so jagode. To je zato, ker so bogati z barvili pigmenti, ki imajo zaščitni učinek - ti antocianidini imajo številne potencialne koristi, vključno s preprečevanjem vnetnih bolezni in boleznijo srca.

100 g služi jagod vsebuje:
30 kalorij 0,5 g maščobe 6.1 g ogljikovih hidratov 3.8g vlaken

Kako uživati jagode

  • Dodajte narezane jagode v mešano zeleno solato.

  • Plasti narezane jagode in drugo sadje z navadnim jogurtom, da bi pripravili parfum sladico.

  • Dodajte jagode na gladko z jogurtom in pomarančnim sokom.

  • Sesekljane jagode zmešajte s cimetom, limoninim sokom in javorjevim sirupom, ki se uporablja kot preliv za vaflje in palačinke.

  • Ustvarite omako s kulisom za sladice z mešanjem jagod z malo pomarančnega soka.

  • Namesto marmelade na toast postavite narezane jagode.

  • Dip jagode v antioksidantni bogati temni čokoladi za okusno in hranljivo sladico.

canned strawberry recipe.jpg