Dom > Znanja > Vsebine

Instant čaj v prahu: udobje in dober okus

Dec 01, 2017

Več ljudi pije čaj v teh dneh, vendar ne vsakdo ima časa, da pripravi lončnico iz čajnih lističev. Instant čaj v prahu je odličen za ljudi, ki želijo uživati ​​v čaju, vendar nimajo časa za kuhanje čaja. Idealen je za izdelavo ledenega čaja, saj ne potrebuje vrele vode za kuhanje.

Instantne čajne granule izdelujemo z uporabo nizkega tlaka za ekstrahiranje tekočine iz svežih listov čaja. Tekočino nato posušimo z liofilizacijo, da se tvori prašek. Pri pripravi zelenega čaja v prahu se uporablja para ali topla voda za pridobivanje čajnih hranil. Ekstrakt se koncentrira pod nizkim tlakom in posuši do prahu z zmrzovanjem, razprševanjem ali pakiranjem vakuuma.

Poleg tega ti izdelki pogosto prihajajo z dodanimi okusi, kot so limona, malina ali med. Lahko so sladkani ali nesladki. Zaradi česar je udobje in okus dobro.

Del privlačnosti instant pijač je priročnost, da ima že pripravljeno pijačo. Instant čaj je lahko bolj zdrava izbira kot mnoge druge pijače. Vendar je v primerjavi s sveže pripravljenim čajem. Če pa nekdo ne more prenašati pripravljenega zelenega čaja, je lahko takoj zdrava alternativa, dokler je blagovna znamka izbrana brez sladil in kemičnih dodatkov.

instand black tea powder.jpg