Dom > Znanja > Vsebine

Koristi za čaj Pu Erh

Nov 01, 2018
Organic Black Tea

Pu'er čaj ima številne funkcije, kot je znižanje maščobe v krvi, hujšanje, zaviranje bakterij in pomoč pri prebavi, segrevanje želodca, ustvarjanje tekočine, gašenje žeje, treznjenje in razstrupljanje. Lahko očisti želodec in stimulira telo, odpravi prebavo in sluz, mačka in razstrupljanje, diuretik in odzrači hladno, lajša kašelj in sluz ter znižuje holesterol v krvi.

1. Zmanjšajte maščobo, znižajte krvni tlak in upirajte arteriosklerozo. Dolgotrajna uporaba Pu'er čaja lahko zmanjša holesterol in glicerol, zato ima dolgotrajno pitje čaja Pu'er funkcijo zdravljenja debelosti. Pitje čaja Pu'er lahko povzroči fiziološke učinke, kot so vazodilatacija, znižan krvni tlak, počasen srčni utrip in zmanjšan pretok krvi v možganih, ter ima dober terapevtski učinek pri bolnikih s hipertenzijo in možgansko arteriosklerozo.


.2. Zaščita želodca in želodca. Pri ustrezni koncentraciji pitje čistega pu'erja ne stimulira želodca. Lepljivi, gladki in mehki Pu'er čaj vstopi na površino želodca in se prilepi na površino želodca, ki ima na želodcu koristen zaščitni sloj. Ima vlogo pri hranjenju želodca in zaščiti želodca.


3. protivnetno, baktericidno in kurativno. Medicinske raziskave in klinični poskusi so dokazali, da ima Yunnan Pu'er čaj antibakterijski učinek, čajni sok pa je na voljo 10-krat na dan, kar lahko zdravi bakterijsko grižo, ki je neposredno povezana z bogatimi polifenoli čaja v velikem čaju Yunnan.


4. Proti staranju. Katehini v čaju imajo učinke proti staranju. Katehini, ki jih vsebuje Yunnan velik list čaja, so višji od drugih vrst čaja, učinek proti staranju pa je boljši od drugih čajev. Bogati polifenoli čaja pomagajo koži upreti staranju.


5. Pu'er čaj lahko žeja, ohladi, razstruplja in odvede. Pu'er čaj lahko uravnava prebavni trakt, obnovi normalno delovanje prebavnega trakta in reši akne in slab zadah, ki ga povzroči zaprtje.