Dom > Znanja > Vsebine

Prednosti izvlečka prahu rdeče maline

Dec 07, 2017

Obstaja veliko prednosti za redno porabo rdečega izvlečka. Izvleček iz rdečih malin zagotavlja visoko koncentriran vir bioaktivnih sestavin, ki jih vsebujejo rdeče maline.

 

Rdeče maline se domneva, da so rodu v Evropi, vendar se zdaj gojijo po vsem svetu. Rdeče maline so najpogostejši vir elaginske kisline, ki je močan polifenolni antioksidant. Rdeče maline vsebujejo tudi druge flavonoide.

Red-Raspberry-Juice-Powder-Raspberry-Freeze-Dried.jpg

Koristi izvlečka rdečih malin:

Rdeča malina Prednosti 1: Antimikrobni učinki.

Ugotovljeno je bilo, da ima elaginska kislina močne učinke pri uničevanju bakterij in vitro. To pomeni, da ima lahko tudi koristne učinke pri uničevanju bakterij in vivo (v telesu).

 

Red Benefit 2: preprečuje oksidativno škodo DNA

Ker je poškodba DNA pogoj za nastanek raka v telesu, lahko spojine, ki zmanjšajo to škodo, tudi zmanjšajo tveganje za nastanek raka. Menimo, da elaginska kislina tudi poveča popravilo DNA v celicah.

 

Rdeča malina 3: zmanjšuje rakaste celice in nastanek tumorjev.

 

Študija, objavljena leta 2007 v "Phytochemistry", je pokazala, da ekstrakt rdeče maline lahko zavira proliferacijo rakavih celic.

 

Druga študija, objavljena leta 2010 v raziskavi o preprečevanju raka, je pokazala, da lahko dopolnitev z rdečim izvlečkom maline preprečuje incidenco tumorja, obseg in številčnost tumorja tumorja. Lahko tudi zavira encime, vključene v karcinogenezo v zgodnji fazi.

Raziskave so tudi pokazale, da lahko elaginska kislina povzroči "apoptozo" (celično smrt) celic človeške levkemije.

 

Rdeča malina Benefit 4: Ima močne protivnetne učinke.

 

Raziskovalci v San Diego Medical Center so ugotovili, da ima Ellagicova kislina močne protivnetne učinke pri podganah. Še več raziskav je treba izvesti, zlasti pri ljudeh, vendar so ti rezultati pozitivni.

 

Rdeča malina Benefit 5: Zmanjšuje razvoj ateroskleroze in tveganje za srčne bolezni.

 

Zdi se, da ima elaginska kislina sposobnost zaviranja oksidacije in vnosa holesterola LDL v endotelno steno krvnih žil. Ta mehanizem je del procesa ateroskleroze (zgostitev zidov arterij) in vodi do bolezni srca.

 

Zato lahko dopolnjevanje z rdečim izvlečkom maline znatno zmanjša tveganje za srčno bolezen.

 

Rdeča malina Benefit 6: lahko pomaga vzdrževati krvni sladkor in uravnavati visok krvni tlak.

 

Raziskovalci v Braziliji so ugotovili, da Ellagic kisline iz jagode kažejo dober potencial za upravljanje visokega krvnega sladkorja in visokega krvnega tlaka, ki je povezana s sladkorno boleznijo tipa 2. Nadaljnje raziskave je treba izvesti, vendar na tej stopnji izgleda obetavno.

 

Rdeča malina Benefit 7: Lahko zmanjša poškodbe jeter

 

Raziskovalci v Koreji so ugotovili, da lahko Ellagicova kislina zmanjša škodo jeter z zaviranjem proizvodnje reaktivnih vrst kisika s strani mitohondrije ("strojnice" celic) jetrnih celic.

 

Rezultati kažejo močne antioksidativne lastnosti elaginske kisline.

 

Na splošno je veliko koristi za uporabo ekstrakta rdeče maline na redni osnovi, zaradi česar je dodatek dodan k vaši prehrani.