Dom > Znanja > Vsebine

Koristi špargljev

Mar 28, 2018

Šparglji imajo okusen in aromatski okus. Prehranska vlaknina je mehka in okusna. Lahko poveča apetit in pomaga prebavo. Na zahodu je šparglje poznano kot "ena izmed desetih znanih jedi" in je vrhunska in draga zelenjava.

Analiza sodobne prehrane, beljakovinske sestave belušev vsebuje vse vrste aminokislin, ki so potrebne za človeško telo, vsebnost razmerja je primerna, v anorganskih solnih elementih je več selena, molibdena, magnezija, mangana in drugih elementov v sledovih. veliko število asparaginov kot glavnih dušikovih snovi brez proteinov in asparaginske kisline.

Določen učinek ima redna poraba srčnih bolezni, visokega krvnega tlaka, srčnega utripa, utrujenosti, edemov, cistitisa, disurije in drugih bolezni. Hkrati pa so beluši koristni za bolezni srca in ožilja, arterioskleroze, nefritisa, žolčnih kamnov, motnje delovanja jeter in debelosti.

Hkrati pa beluši vsebujejo več vitaminov in elementov v sledovih kot navadne zelenjave. Nutricionisti in vegetarijanci menijo, da je zdravo hrano in celovita hrana proti raku. Uporaba belušev za zdravljenje limfnih, mehurških, pljučnih in ledvičnih kamnov ter kožnega raka ima odličen učinek. Za druge vrste raka, bele krvi itd. Imajo tudi dober učinek.

Mednarodno združenje za raziskave bolnikov z rakom meni, da lahko šparglje normalizira rast celic in preprečuje širjenje rakastih celic. Adjuvantno zdravljenje rakavih bolezni mora zagotoviti, da je dnevna poraba učinkovita.

canned asparagus.jpg