Dom > Znanja > Vsebine

Rok uporabnosti glavnih čajev

Jan 04, 2018

Kitajska je velika čajna država, čaj pa je razdeljen na šest kategorij glede na vrsto. Ali poznate rok trajanja šestih glavnih čajev?

tea.jpg

Zeleni čaj

Na splošno je rok uporabe zelenega čaja približno 1 leto pri sobni temperaturi. Seveda, če imate hladilnik, namenjen shranjevanju zelenega čaja, lahko rok uporabnosti podaljšate na približno 18 mesecev.

Črni čaj

Črni čaj je vse fermentiran čaj, njegova rokavica je razmeroma dolga, lahko prihranite več kot 2 leti. Vendar pa na splošno, tudi če je ohranitev bolj primerna, bo več kot 2 leti imela pojav vonja, zato ne počakajte, da po 2 letih pijete.

Uolong čaj

Oolong čaj je pol-fermentiran čaj, običajno v hladilnik, če je približno 18 mesecev. In tisti, ki so pečeni, kot Wuyi Yancha, da tudi če dve leti še vedno pijejo.

Beli čaj

"1 leto čaj, 3 leta zdravilo, 7 letni zaklad", beli čaj ima značilnosti, ki jih je daljši, če je ohranil čim dišavnejši , dlje, ko je leto shranjevalne vrednosti in okusa ne padajo, se seveda nanaša na primer pravilno shranjene, neustrezne konzervacije, potem najboljši čaj tudi v žlindro.

Temni čaj

Temni čaj ima tudi značilnosti, ki jih dlje ohranja bolj dišav, ki ga ima , v čistem, brez vonja, brez vonja, dolgoročno hrambo. Vendar pa po post-fermentaciji ni nobenih omejitev za potencial belega čaja Puhe. Na splošno je okus ohlapnega čaja dosegel najboljšo raven v treh do petih letih. Ko se čaj stisne, bo približno 10 do 15 let. Ni veliko prostora za spoštovanje.

Rumeni čaj

Rok uporabnosti je približno 1 leto.