Dom > Znanja > Vsebine

Koristi čaja Tieguanyin

Jul 16, 2018
tieguanyin tea china

Kako uporabljati tieguanyin subtilno

1. opekline ali opekline, uporabite ustrezno količino tieguanyin čaja decoction sprejeti debelega soka, hitro ohladi, dip prizadeto območje v čaj vode; lahko se nanese tudi na rano s čajem, 4-5 krat na dan.

2. Vpijte in pijte, popijte z majhno skodelico toplega čaja in 2-3 ml sojino omako. Ta metoda se lahko uporablja tudi za lajšanje pijanosti.

3. Pri čiščenju zob lahko krvavitev dlesni pogosto popije s čajem, saj je čaj bogat z vitaminom c, železom in hemostatskimi sestavinami, ki lahko otežijo dlesni, povečajo elastičnost kapilar in preprečijo krvavitev.

4. Če slab zadah ali prekomerno kajenje povzroča paniko in slabost, ga lahko razbremenjujemo z grganjem s tieguanyinom in pitjem ustrezne količine močnega čaja.

5. Preprečiti in nadzorovati zobni karies pri otrocih. Fluorid v čaju lahko prepreči defosforacijo in odstranitev kalcija v kislem peroralnem okolju.

6. Gube na koži dojenčkov so vneto in rdeče nabreknejo, lahko kuhamo s tieguanyin čajem, dajemo primerno temperaturo in izpiramo dojenčke zunaj.

7. Preobremenitev in pitje skodelice svežega čaja lahko hitro odpravita utrujenost in obnovita energijo.

8. telesne maščobe osebe, lahko pogosto pijejo čaj vode, zlasti oolong čaj, imajo dober učinek zmanjšanja teže.

9. Za tiste z visokimi holesterolom in boleznimi srca in ožilja lahko vsak dan popijejo skodelico čaja in vode za zmanjšanje holesterola in zaščito srčno-žilnega sistema.

10.inapetence, uriniranje je rdeča, lahko pijejo več svetlobe čajne vode

11. Za tiste, ki so preveč mastni in neprijetno jesti, lahko pijejo močan vroč čaj, kot so opečni čaj ali tuotea, ki ima boljši anti-masten učinek.

12. Ljudje z rahlim ognjem lahko pijejo tieguanyin, da dosežejo učinek zmanjšanja notranje toplote.