Dom > Znanja > Vsebine

Kakšne prednosti jesti jagode?

Dec 12, 2017

Strawberry, se imenuje "kraljica plodov" v azijskih državah. Štejejo za eno izmed najbolj zdravih plodov, pakiranih z antioksidanti, nižjim krvnim tlakom in zaščito srca. Te svetlo rdeče jagode imajo enolično močno mešanico fitonutrientov, vključno z anthocyanins, ellagitannins, flavonols, terpenoidi in fenolnimi kislinami. Pri sadju, kot so pomaranče, jabolka ali banane, imajo jagode največje količine hranil.
strawberry powder.jpgstrawberry powder.jpg

Zdravstvene prednosti jagod

1. Izguba teže
Rdeča barva vsebuje antocianine, ki aktivirajo gorenje shranjenih maščob. Tudi sestavljeni nitrat, ki ga najdemo v jagodi, spodbuja pretok krvi in ​​kisik v našem telesu, kar je odlično pri izgubi teže.

2. Rak
Študije kažejo, da zmrznjeni suhi jagode pomagajo preprečiti človeški rak ezofagusa. Žrelnice lahko zmanjšajo histološko raven predrakavih lezij in lahko tudi zmanjšajo nekatere dogodke, povezane z rakom, vključno s celično proliferacijo, vnetjem in genom.

3. Zdravje kosti
Jagode vsebujejo kalij, vitamin K in magnezij, ki so pomembni za zdravje kosti.

4. Kardiovaskularne bolezni
Flavonoidi, ki so odgovorni za barvo in okus jagod, zmanjšujejo tveganje za bolezni srca.

5. Povečajte kratkoročni spomin
Antocianini povečajo kratkoročni spomin za 100 odstotkov v osmih tednih.

6. Lastnosti proti staranju
Jagode so napolnjene z biotinom, ki pomaga ohranjati močne lase in nohte. Vsebujejo tudi antioksidantno ellagno kislino, ki ščiti elastična vlakna v naši koži, da se prepreči tresenje.