Dom > Znanja > Vsebine

Kaj je zamrznjeni sušeni postopek?

Dec 11, 2017

Liofiliziran proces:

Liofiliziran, znan tudi kot sušenje sublimacij, je material zamrznjen pod zmrziščno točko vode in postavljen v posodo z visokim vakuumom (10 ~ 40Pa), s segrevanjem vlage v materialu neposredno s sublimacijo trdnega ledu v vodno paro sušilno metodo.

Prednosti za zamrzovanje:

1. Da bi čim bolj ohranili barvo, vonj in okus hrane, kot so zelenjava, naravni pigmenti ostajajo nespremenjeni, se lahko izguba različnih aromatičnih snovi zmanjša na minimum; liofiliziran postopek je boljši od navadnega procesa krizne konzervacije za ohranjanje živil, ki vsebujejo beljakovine.

2. Posebej primerna za snovi, občutljive na toploto, se lahko izdelajo toplotno občutljivi materiali, ki zadržujejo suhe snovi, občutljive na toploto; Da bi ohranili hrano na vseh ravneh hranilnih snovi, zlasti za vitamin C, lahko prihranite več kot 90%.

3. Dehidracija temeljito, suhi proizvodi, majhna teža, majhna velikost, prostor za shranjevanje manj časa, enostaven prevoz; različne liofilizirane zelenjave s stiskanjem, izgubo teže bistveno. Zaradi zmanjšanja količine so ustrezni stroški pakiranja precej nižji.

4. Ker v vakuumu deluje zelo malo kisika, so zaščitene nekatere enostavno oksidirajoče snovi, kot so olja in maščobe.

5. Liofilizirana metoda lahko izključi 95% do 99% vode, izdelek je lahko dolgoročno ohranjen brez poslabšanja.