Dom > Znanja > Vsebine

Za kaj je tieguanyin čaj dober?

Aug 15, 2018
tieguanyin tea

Učinek anti-ateroskleroze čaja tieguanyin:

Polifenoli čaja imajo pomembno vlogo pri presnovi človeške maščobe. Telesni holesterol, trigliceridi in druge visoke vsebnosti, odlaganje sten krvnih žil, gladke mišične celice se razširijo v obliki aterosklerotičnega plaka in drugih bolezni srca in ožilja. Tefijski polifenoli, zlasti katehini ecg in egc v polifenolih čaja in njegov oksidacijski produkt, theaflavini, pomagajo pri zaviranju tega razmnoževanja plakov, zmanjšujejo tvorbo fibrinogena s povečano koagulacijo krvi in koagulirajo, da zavirajo aterosklerozo.

31. maja 1999, na četrtem simpoziju oolong čaja in zdravja v Tokyu, Japonska, je podpredsednik chen ling iz Fujian akademije tradicionalne kitajske medicine poročal, da so imeli 25 bolnikov s hiperlipidemijo kot cilje kliničnega opazovanja. Raziskati učinek pitja oolong čaja tieguanyin čaj na zaviranje oksidacije lipoproteinov nizke gostote v krvi in izboljšanje presnove lipidov v krvi. Študije so pokazale, da lahko polifenoli čaja in vitamini v tieguanyin čaju zavirajo oksidacijo lipoproteinov nizke gostote v krvi. Dr. Yukio, prej iz inštituta za kmetijstvo in gozdarstvo mitsui na Japonskem, je že več let potrdil, da polifenoli čaja ne samo znižujejo holesterol v krvi, temveč tudi bistveno izboljšajo razmerje med lipoproteini visoke gostote in lipoproteinom nizke gostote v krvi. Kofein lahko sprosti krvne žile, pospeši dihanje, zniža lipide v krvi in vpliva na preprečevanje in zdravljenje srčno-žilnih in cerebrovaskularnih bolezni, kot so koronarna bolezen srca, hipertenzija in arterioskleroza.

Glede na raziskavo, ki jo je izvedla fujianska medicinska univerza za preprečevanje in nadzor koronarnih bolezni srca, leta 1974 v okrožju anxi čaj, v provinci Fujian, je bila incidenca čaja brez tieguanyina 3,1%; občasno pijača je bila 2,3%; večletna pijača (več kot 3 leta) je 1,4%. Vidimo lahko, da imajo ljudje, ki pogosto pijejo tieguanyin čaj, manjšo incidenco koronarne bolezni srca kot tisti, ki ne pijejo tieguanyin čaja.