Dom > Znanja > Vsebine

Kakšne so prednosti česnovega prahu?

Dec 11, 2017

Česen sodi v družino zelenjadnic Allium, ki vključuje tudi čebulo, drobnjak, šalotko in por. Je ena izmed najbolj dragocenih in vsestranskih živil na svetu.

Galična žarnica Aktivna sestavina v česnu je žveplova spojina, imenovana alicin. Allicin je kemikalija, ki se proizvaja, če se česen seseklja, žveči ali poškoduje. Allicin je precej močan kot antibiotik in močan učinek, ki telesu pomaga preprečiti rast in reprodukcijo mikrobov. Pravzaprav je rečeno, da ima 1 miligram alicina jakost 15 standardnih enot penicilina.

Česen v prahu

Kakšne so prednosti praška česna ?

• Zaščita pred oksidanti in sevanjem. Ščiti celice zaradi poškodb oksidanta in škode zaradi sevanja.

• proti stresu in proti utrujenosti. Izboljša fizično moč in zmanjša stres in utrujenost.

• Anti-aging in anti-depresija. Izboljša pomnilniško funkcijo in izboljša rast živcev.

• Česen se pogosto uporablja za več pogojev, povezanih s krvnim sistemom in srcem, vključno z aterosklerozo (utrjevanjem arterij), visokim holesterolom, srčnim infarktom, koronarno boleznijo srca in hipertenzijo.

• Detoksikacija jeter. Ščiti jetra s hitro odstranitvijo strupenih kemikalij.

Znano je, da česen spodbuja T-limfocit in makrofagno delovanje, spodbuja nivoje interlevkina-1 in podpira celice naravnega morilca. Močna aktivnost teh ključnih celic spodbuja funkcijo zdravega imunskega sistema in krepi obrambo telesa.

• Česen danes uporabljajo tudi nekateri ljudje za preprečevanje pljučnega raka, raka na prostati, raka dojk, raka na želodcu, raka na raku in raka debelega črevesa. Ljudje, ki so vsaj dvakrat na teden pojedli surovi česen, so imeli 44% manjšo tveganje za razvoj pljučni rak.

Danes izvleček česna je splošno priznano dopolnilo za izboljšanje zdravja. Eden od najmočnejših koristi za zdravje česna vključuje sposobnost krepitve telesne imunske celične aktivnosti.