Dom > Znanja > Vsebine

Od kje prihaja sončnično seme?

Sep 30, 2018
Bakery Grade Sunflower Seed Kernel

Sončnična semena so plodovi sončnic. Sončnica spada v rod Asteraceae. Je letno zelišče. Alias sončnice, znan tudi kot Passiflora, Zhangju, Yingyanghua v starih kitajskih knjigah, se imenuje sonce cvet v Evropi, in nekatere države se imenujejo sonce trave, pa lotus, jutranjem soncu in tako naprej. Sončnica je rojena v jugozahodnem delu Severne Amerike. To je divja vrsta, ki se goji in gleda po vsem svetu. V Evropo je bil uveden v začetku 16. stoletja.

Kitajska je gojila sončnico vsaj štiri sto let. V zadnjih dveh desetletjih se je proizvodnja sončničnih semen hitro razvijala. Svetovna proizvodnja sončničnih semen je postala pomembna olja po soji in se pogosto goji na Kitajskem.

Imena sončničnih semen so različna. Na primer, Anhui Lingbi imenuje sončnična semena kot lotusovo seme. Lahko se zgodi, da se sončnice spremenijo s soncem in njihova oblika je zelo podobna lotusu. V mongolščini se imenuje "naren cvet", kar pomeni sončna cvet. Imena številnih mongolskih rojakov se štejejo za »Nen Ren Hua«.