Dom > Znanja > Vsebine

Definicija belega čaja

Nov 30, 2018
Silver Needle White Tea

Beli čaj, mikro-fermentirani čaj, je tradicionalni čaj, ki ga ustvarijo kitajski kmetje čaja. Eden od šestih glavnih čajev na Kitajskem. Nanaša se na vrsto čaja, ki se predeluje po pridelavi brez pokončanja ali kuhanja, in šele po sušenju s sušenjem ali vretjem. Ima značilnosti brstov s popolnimi popki, polno telo, dišeče in sveže, juha rumeno-zelena in jasna ter ima lahkoten okus.

Beli čaj je poseben zaklad v kitajskem čaju. Ker je končni čaj večinoma glava buda, poln bele barve, imenovan srebro kot sneg. Glavna proizvodna območja so Fujian Fuding, Zhenghe, Jiaocheng Tianshan, Songxi, Jianyang, Yunnan Jinggu in na drugih mestih. Osnovni procesi vključujejo sušenje, peko (ali suho), nabiranje, ponovno sežiganje in druge procese. Beli čaj Yunnan proces je večinoma sušen na soncu, prednost čistega sonca pa je, da okus ohranja prvotni vonj čaja. Umirjanje je ključni proces pri oblikovanju kakovosti belega čaja.

Beli čaj je razdeljen na različne standarde za sorte čajevca in surovine (sveži listi). Glavne sorte so: prvi dan bud, Tianshan bela, bela srebrna igla, beli potonik in Shoumei (Gongmei).