Dom > Novice > Vsebine

Kitajska čajna kultura

Dec 12, 2017

Fortop tea culture.jpg

Čajna kultura je del kitajske tradicionalne kulture in tudi pomemben most, ki povezuje Kitajsko vulgarno kulturo in popularno kulturo. V kitajski kulturi so "poezija in slikarstvo, liker in čaj" literarna opravila učenjakov, medtem ko so "dnevna potreba javnosti" "kurjavo, riž, kuhinjsko olje, sol, sojino omako, kis in čaj". Čaj je edini presečišče popularne kulture in rafinirane kulture. Majhno čajno listo vsebuje veliko kulturnih dejavnikov.

Čajno kulturo lahko rečemo navzven manifestacije kitajske tradicionalne kulture. V starodavnem času je stara beseda "uresničiti resnico ali filozofsko teorijo s pokušanjem čaja". Čajna kultura je povezana z "konfucijanizmom, budizmom in taoizmom", ki so jedro kitajske tradicionalne kulture. Vsa ta jedra so neločljivo povezana s kulturo čaja. Konfučianstvo se povezuje s čajno kulturo v zmernosti, za katero nadaljuje konfucijanstvo, medtem ko je "harmonija" najpogostejši koncept filozofije čaja. Taoizem ima podobnost s čajno kulturo v naravi. Lao Tse je dejal: "Tao način sledi naravi", medtem ko čaj-degustacija poudarja tudi ravnodušnost do slave ali dobička, ohraniti prvotni okus in okus. Odnos med čajem in budizmom je bližje, "budizem in čaj ima enak okus". Oba sta osredotočena na degustacijo trenutnega in nenadnega razsvetljenja. Tako se lahko reče, da pijemo kitajsko kulturo, ko pijemo čaj.

Mnogi kitajski pesniki raje čaja, čaj je pomembna povezava z čustvi. "Mnogi pesniki so čajni pijači že od davnih časov." Su Shi ni napisal le številnih pesmi o čaju, temveč je tudi svojim prijateljem poslal dober čaj. Lu You je prvak v pisanju pesmi o čaju. V starodavni kulturi je čaj vzel kot nosilec pesmi in slik, ki so tesno povezani s čajem. Ljudje potrebujejo poetično življenje.

Čajna kultura se nenehno podeduje na Kitajskem. Čaj je bil napisan v literaturi že odkar je Shen Nong okusil sto zelišč. Uporabila se je kot zdravilo v tistem času, nato pa se je nenehno razvijala v nenehni in čajni slovesnosti. "Čajna slovesnost" je nastala v dinastiji Tang, ko je Lu Yu začel pisati čajno svečanost, da bi opisal zgodovino in funkcije čaja. V kmetijski dobi je čaj vrhunski izdelek v mednarodni trgovini. Na primer, zelo pomembna trgovska pot v starodavni Kitajski je znana kot "Ancient Tea Horse Road", ki povezuje Kitajsko z Zahodno Azijo, osrednjo Azijo, osrednjo Azijo ali celo Evropo.

V današnjem času se kitajski življenjski slog znatno spreminja, oblika in vsebina čajne kulture pa je tudi bolj bogata. Mladi, ki pijejo mlečni čaj v Hongkongu, pa tudi tajski biserni mlečni čaj, ki je kontinuiteta tradicionalne kitajske kulture, se je pojavila nova kultura, prav tako pa je vse bolj prijeten ekstrakt čaja . Na primer, čaj polifenol in druge aktivne sestavine, ekstrahirane iz čaja, se nanašajo na kozmetične izdelke, izdelke za zdravstveno nego in dodatke za zeleno krmo.

Raziskovalci niso ustvarjalci čajne kulture, vsakdo od nas, ki pije čaj, ustvarja kitajsko kulturo čaja. Čajno pijačo je treba spodbujati zdrav življenjski slog, zaradi česar so ljudje mirni, lajša tesnobo v sodobni družbi. Čaj omogoča, da se mirno srečujete s stvarmi človeškega življenja.