Dom > Novice > Vsebine

Zdravstvene koristi sladka koruza

Aug 02, 2016

  • Na 86 kalorij na 100g, sladkorja koruze jedrca so zmerno visoko kalorij o

  • n primerjave za druge zelenjave. Vendar, sveže sladke koruze je precej manj kalorij kot v polju koruze in drugih žitnih zrn kot pšenica, riž, itd. Svojih kalorij predvsem prihaja iz enostavnejše ogljikove hidrate kot glukoze, saharoze kot kompleksnih sladkorjev, kot amylose in povečanje vsebnosti amilopektinske, ki velja v žita.

  • Sladka koruza je žito, glutena in lahko varno uporablja v celiakijo posamezniki podobno kot riž,quinoa, itd.

  • Koruzni sladkor zunanja oblika vrhoven-odličnost fito-prehrana profil, ki vsebuje vlaknin, vitaminov in antioksidantov, poleg mineralov v zmerno razsežnosti. Je eden najboljših virov prehranska vlakna, 100 g jedrc peljati 2 g ali 5 % dnevno-zahteva prehranskih vlaknin. Skupaj z upočasni razgrajanjem kompleksnih ogljikovih hidratov, vlaknin v hrani, ki pomaga uravnavati postopno povečanje ravni sladkorja v krvi. Vendar, koruza, v skladu z rižem,krompirja, itd, je ena izmed visoko glikemični indeks živilski izdelki, omejitev njegovo organ kot glavni živilska sestavina v bolnikov s sladkorno boleznijo.

  • Rumena sorta koruze je precej visoko vsebnostjo fenolnih flavonoidov pigment antioksidantov takih asß-karoteni, in lutein, xanthins in cryptoxanthinpigments skupaj z vitamin A. 100 g svežih jedrc 187 IU ali 6 % dnevno-zahteva vitamina a. V celoti; Te spojine so potrebne za vzdrževanje zdravega mucusa, kože in vizijo. Poraba naravna hrana bogata s Flavonoidi pomaga ščititi pred pljuč in raka ustne votline.

  • Koruza je dober vir fenolnih flavonoidov antioksidant, ferulic kislino. Več raziskav kažejo, da ferulic kislino igra pomembno vlogo pri preprečevanju raka in staranja, vnetje pri ljudeh.

  • Vsebuje tudi nekatere dragocene skupine B-kompleks vitamini kot so tiamin, niacin, Pantotenska kislina, folates, riboflavin, piridoksin in dobro raven. Mnogi od teh vitaminov delujejo kot co-faktorji za encime, med presnovo substrata.

  • Poleg tega vsebuje zdravo količine nekaterih pomembnih mineralov, kot so cink, magnezij, baker, železo in mangan.