Dom > Novice > Vsebine

Ekstrakt Shiitake gobe za imunsko zdravje

Dec 05, 2017

Izvleček Shiitake Mushroom je močna sestavina za živila in pijače, imunska in zdrava. Vsebuje lentinan, ki ima splošen pomlajevalni učinek in pomaga zmanjšati utrujenost. Vsebuje tudi beta glukane, ki spodbujajo imunost in absorbirajo holesterol. Ekstrakt finega praška iz gobice Shiitake je na voljo kot ekstrakt fine ekstrakta prahu, ki je topen v vodi za hrano in pijačo .

Gobe ​​Shiitake so zelo cenjene zaradi okusnega okusa in mehke teksture v številnih jedilnih jedeh, kot so mešana ocvrta zelenjava, ribe in drugo. Znane kot Xiang gu (dišeča gobica) v tradicionalni kitajski medicini, njene koristi za zdravje v azijskih državah in po vsem svetu vključujejo krepitev in normalizacijo prebave ter povečanje vitalnih življenjskih sil (Chi). Zdravilo Shiitake se uporablja tudi v medicini za mnoge druge razmere, vključno z depresivno imunsko funkcijo, alergijami, pogostimi gripi in prehladom, bronhialnim vnetjem, izčrpanostjo in šibkostjo, boleznijo srca, visokim krvnim holesterolom, visokim krvnim tlakom, nalezljivimi boleznimi, slabim krvnim obtokom, diabetesom in težave z jetri.

Aktivne spojine vključujejo dobro proučevan polisaharid, poznan kot lentinan, z močnimi imunskimi podpornimi učinki, sterolnim eritadeninom in beta glukani. Zadnja dva sta odgovorna za močan učinek znižanja ravni holesterola in trigliceridov. Druge bioaktivne frakcije imajo antibiotik, imunske stimulacije in protivirusne lastnosti. Lentinan je splošna pomlajevalna spojina za starejše osebe in za mlajše aktivne ljudi pomaga zaščititi pred stresom, povezanimi z delom in izčrpanostjo.

Beta glukani so velika molekula, vodotopni polisaharidi z edinstveno razvejano obliko, ki ji pomagajo pri dodeljevanju posebnih učinkov na imunski sistem. V prebavnem sistemu stimulira imunske celice in absorbira nek del, da stimulira imunost po telesu. Beta glukani so vrsta topnih vlaken, ki lahko absorbirajo holesterol in toksine. FDA je odobrila zdravje srca za živila, ki imajo večje količine beta glukana na podlagi znanstvenih dokazov. Vlaknine lahko tudi pomagajo zmanjšati tveganje za sladkorno bolezen tipa 2 in pomagati vzdrževati boljšo kontrolo sladkorja v krvi pri diabetiki.

shiitake powder.png